Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου 2023

Με αφορμή την ημέρα γέννησης του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Από το 1966 που θεσπίστηκε αυτή η ημέρα κάθε χώρα ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Φέτος υπεύθυνοι για το μήνυμα αλλά και την αφίσα ήταν η χώρα μας! Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος έγραψε το παγκόσμιο μήνυμα ενώ η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από την εικονογράφο Φωτεινή Στεφανίδη.

1ος Κρυμμένος Θησαυρός 2ου Δημοτικού Σχολείου!

Με αφορμή αυτήν την ημέρα ορόσημο για το παιδικό βιβλίο και με βασικό στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας, διοργανώθηκε το 1ο Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού με τη συμμετοχή της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης. Οι μαθητές έπρεπε να αναζητήσουν τους γρίφους μέσα από διαφορετικά αινίγματα τοποθεσιών στους χώρους του σχολείου και με τη βοήθεια των βιβλίων της βιβλιοθήκης να αναζητήσουν το μήνυμα του κρυμμένου θησαυρού. Οι γρίφοι περιείχαν συγγραφείς, τίτλους και πρωταγωνιστές βιβλίων ενισχύοντας τη φιλαναγνωσία και την αγάπη στο παιδικό βιβλίο. Η αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού ξεδίπλωσε τις δεξιότητες των μαθητών μας με πολλά συναισθήματα και πολύ πολύ γέλιο!

Το μήνυμα του 1ου κρυμμένου θησαυρού ήταν:

«ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ».

Η χρονική κατάταξη των τάξεων είναι:

  1. ΣΤ1
  2. Ε2
  3. ΣΤ2
  4. ΣΤ3
  5. Ε1

Ευχαριστώ θερμά

Α. όλα τα παιδιά για τον παλμό και τη ζωντάνια τους στην αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού

Β. τους συναδέλφους για τη βοήθεια τους στην ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού

Γ. τη Λύτρα Δήμητρα για τους γρίφους που παρέθεσε

Δ. την Τσιαντούλα Γεωργία που φρόντισε για τις κρυψώνες των γρίφων

Ε. την κα Διευθύντρια που φρόντισε για το έπαθλο των μαθητών μας!

 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΑ!!

Ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης 2022-2023 Κήττας Σταύρος.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις